Tudi za učence od 1. do 4. razreda smo pripravili prireditev ob zaključku bralne značke. Učenci začnejo za bralno značko brati 17. septembra, uradno pa zaključijo 2. aprila, ob svetovnem dnevu knjig. Na razredni stopnji večina otrok opravi bralno značko, le nekaj redkih izjem ne želi uživati v svetu branja, zato so se prireditve udeležili le značkarji.

V prireditev nas je s harmoniko popeljal učenec 5. a razreda, Jaka Grilj, sledila pa je igrica gledališkega krožka Muca Copatarica.

Na vseslovenskem kulturnem področju je leto 2018 zaznamovano s 100. obletnico smrti pisatelja Ivana Cankarja. Obletnica je priložnost, da poskusimo mladim na sodoben, komunikativen in dinamičen način približati Cankarjevo delo.

Tudi na naši šoli smo obeležili Cankarjevo leto. Razredi od 1. do 4. so dobili  nalogo, da se seznanijo z življenjem in delom Ivana Cankarja. To so storili s pomočjo slikanice Ivan in skodelica črne kave, avtorice Mojiceje Podgoršek, sicer knjižničarke na naši šoli. Učenci so slikanico prebrali pri uri slovenščine ali na razredni uri, se o vsebini pogovorili ter si poskušali zapomniti čim več podatkov o velikem pisatelju.

Na prireditvi je bila vsakem oddelku zastavljena knjižna uganka o Cankarju. Učenci so kar tekmovali, kdo bo prej dvignil roko in povedal pravilni odgovor. Nekaterim je to uspevalo bolj, nekaterim manj. Iz vsakega oddelka je en učenec prejel knjižno nagrado, slikanico o Ivanu Cankarju.

Prireditev smo zaključili z glasbo in z obljubo, da učenci ostanejo pridni bralci še naprej ter da berejo še tudi potem, ko bralno značko opravijo.

Božena Groboljšek

Foto: Andreja Vavpetič in Ksenija Volf

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)