Skoči na glavno vsebino

V okviru EKO šole je potrebno skozi šolsko leto opraviti kar nekaj nalog, da ohranimo naša EKO zastavo. Ena od nalog je EKO PAKET, ki ima poudarek na ločevanju in recikliranju embalaže KEMS. Kot vsako leto, smo se tudi letos lotili že takoj na začetku šolskega leta ozaveščanja, kako ravnati z odpadlo embalažo. Pozitivna izkušnja je, da je vsako leto več učencev, ki zna z odpadlo embalažo ravnati. To se vidi predvsem v času malic in kosil, ko že sami vedo, kako je potrebno ravnati z odpadlo embalažo in kam odložiti.

Odpadno embalažo večkrat uporabljamo pri likovnem ustvarjanju, kjer smo se tretješolci lotili spomladanskih gredic. Da pa ne bo ostalo samo pri likovnem ustvarjanju, bomo kasneje pri SPO dodali vanje še zemljo. Ko bomo govorili o razmnoževanju in kaj rastline potrebujejo za življenje (vsa živa bitja), bomo vanje sejali in sadili ter s tem opazovali in beležili. Ko bo čas, bodo vsak svojo gredico odnesli domov in mlade rastlinice posadili na domači vrt ali večje lončke, kar pa nas pripelje do EKO vrtov.

Pri likovni umetnosti smo letos že ustvarjali iz plastenk_nastali so lončki za božično žito. V nadaljevanju nas pa čakajo še naloge kjer bomo ustvarjali z odpadlo volno (modni oblikovalci), kartona in tulcev (gradovi) ter volne, vrvi in steklenih kozarcev (vazice za mamice).

EKO pozdrav iz 3. b

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost